Nou protocol d’accés a les estacions d’esquí d’Andorra Temporada 2021/22

Nou protocol d’accés a les estacions d’esquí d’Andorra Temporada 2021/22

El certificat COVID és obligatori per accedir a les estacions d’esquí d’Andorra

El control d’accés amb certificat COVID s’amplia a la totalitat dels espais dels dominis esquiables, tant per a la pràctica esportiva inclòs esquí de muntanya, raquetes i altres activitats així com per accedir als remuntadors, restaurants i espais tancats 

 S’actualitza el protocol d’accés a les estacions d’esquí després de l’alleugeriment de les  mesures temporals per minimitzar la propagació del SARS-CoV-2 anunciat per Govern en data 31/01/2022.

Les estacions faran controls amb l’objectiu de garantir la seguretat del clients i treballadors. Es podrà acreditar la immunitat a partir de 16 anys  mitjançat una de les següents opcions:

– Certificat de vacunació: amb les dues dosis des de fa més de 14 dies o haver passat la malaltia fa més de 6 mesos i haver rebut una dosi de la vacuna fa més de 14 dies.

Certificat de recuperació conforme s’ha superat la COVID-19 en els últims 6 mesos.

Certificat de prova diagnòstica negativa, que haurà de ser una PCR o TMA feta les darreres 72 hores o un test ràpid d’antígens negatiu fet les 12 hores prèvies.

Les estacions es reservaran el dret de denegar l’accés o retirar el forfet a tot aquells clients que no puguin acreditar la certificació COVID obligatòria o no compleixin els requisits. Amb aquesta mesura, les estacions d’esquí d’Andorra volen garantir la màxima seguretat als seus clients i treballadors, i garantir la temporada d’esquí.

Ús de la mascareta

 •  És obligatori l’ús de la mascareta en espais tancats, als edificis i a les zones comunes, com ara restaurants, escoles, botigues, taquilles, etc. Només es permetrà treure la mascareta en espais de restauració un cop asseguts a taula.
 • S’eximeix de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en espais oberts, sempre que no es produeixin aglomeracions de persones (com a les zones d’espera i als embarcaments de les instal·lacions mecàniques).
 • L’edat obligatòria d’ús de la mascareta es a partir de 6 anys. Aquesta edat es regeix en base al decret vigent establert pel Govern d’Andorra.

 

Domini esquiable

 • No es preveu una limitació de la capacitat a les estacions per a la pràctica de l’esquí, l’snowboard, l’esquí de muntanya, etc. en tractar-se d’una activitat a l’aire lliure.
 • Hi ha dispensadors de sabó o gel hidroalcohòlic per a les mans en diversos punts accessibles a la disposició de tots els usuaris.
 • S’intensifica la neteja, la desinfecció i la ventilació contínua dels espais comuns i de tots els punts de l’estació.
 • En agrupaments de persones s’elimina la limitació de grups de 6 persones en interior i 10 en exterior.

 

Remuntadors mecànics

 • No es limita la capacitat als remuntadors mecànics oberts i ventilats (telecadires i teleesquís)
 • Es recupera el 100% de la capacitat als remuntadors tancats (cabines) sotmesa a la normativa que estableix el Govern d’Andorra pel que fa al transport públic en cada moment

 

Restaurants

 • El certificat COVID és obligatori a partir dels 16 anys per accedir als restaurants de les estacions.
 • Les cartes dels restaurants estan en format QR per evitar la manipulació de paper.
 • Es recomana fer una reserva prèvia dels restaurants per tal d’evitar qualsevol tipus de cues als locals.
 • Es  recupera el 100% de l’aforament en la restauració. S’elimina la limitació de grups de 6 persones en interior i de 10 en exterior i es permet el consum de peu.

 

Consultar ara tots els protocols COVID de l’estació