trobada meteorolegs pal arinsal

Meteoròlegs europeus tornen un any més a compartir les seves experiències a Vallnord – Pal Arinsal aquest cap de setmana.

Després de dues edicions sense poder realitzar la trobada de meteoròlegs, Vallnord – Pal Arinsal torna a acollir la 5a edició amb l’objectiu de promocionar el país, l’estació i les condicions meteorològiques d’Andorra. Es tracta d’un esdeveniment que començarà aquest divendres i finalitzarà el diumenge.

Vallnord – Pal Arinsal reunirà a partir del divendres a dones i homes del temps procedents d’Andorra, Espanya, Polònia, Irlanda i Bèlgica amb l’objectiu de donar a conèixer de forma més exclusiva, les condicions meteorològiques del país, les repercussions del temps en el turisme i sobre tot, aprendre sobre el clima andorrà i del món. Per aquest esdeveniment, Vallnord – Pal Arinsal acollirà representants de la meteorologia de RTVA, La Sexta, Telecinco, Cuatro, TV3, Meteocat, TVE Espanya, RAC 1, Betevé, Radio Flaix i altres internacionals com Nowa TV, RTE o VTM.

 

Com ja és habitual, totes les edicions venen de la mà d’unes xerrades i aquest cop comptarem amb el geòleg andorrà Valentí Turú, adherit també a la fundació Marcel Chevalier, on parlarà sobre els registres presents del clima passat. Així mateix, la meteoròloga i tècnica de l’equip de Predicció i Vigilància del Servei Meoteorològic de Catalunya, Carme Farnell, aprofitarà per explicar detalls sobre la previsió de pedra i fenòmens severs a curt termini.

 

Durant l’esdeveniment, els assistents aprofitaran per conèixer tots els detalls del país, però sobretot, un cap de setmana per compatir curiositats de cada regió de cada meteoròleg i conèixer més sobre el món de la neu.