Mountain Pass

Mountain Pass, temporada 2023-2024

Nou forfet Mountain Pass, un passi per a totes les persones que vulguin gaudir de l’esport a la natura de forma segura. És tracta d’un forfet de temporada vàlid per l’hivern 2023-2024. Forfet vàlid per a les estacions de Pal Arinsal, Grandvalira, Ordino Arcalís i Naturland. 

 

A l’hivern, podràs realitzar la pràctica d’esquí de muntanya i raquetes i a la vegada accedir a remuntadors amb tota seguretat, ja que amb aquest nou forfet, tidràs un equip de seguretat a l’estació per a tu. Accés lliure als parquings, serveis de l’estació, descomptes a Pal Arinsal, accés a pistes retracades i fresades, dret d’ús a remuntadors, etc…

Què inclou aquest forfet anual?

PAL ARINSAL

HIVERN

 • 7 circuits d’esquí de muntanya i 5 circuits de raquetes.
 • Accés als següents remuntadors:
  • Telecabina de la Massana (1 pujada i baixada diària)
  • Telecabina de Els Orriols (1 pujada i baixada diària)
  • Telefèric d’Arinsal Pal
  • Telesquí La Tossa
  • Cintes del Pla de la Cot
 • Accés a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa Andorra

 

Durant l’hivern, posarem a la teva disposició un equip de pisters socorrites des de les 7.00 h del matí fins les 22.00 h de la nit. 

GRANDVALIRA

HIVERN

 • Circuits d’esquí de muntanya.
 • Zones habilitades per a la pràctica de les raquetes de neu.
 • Accés als següents remuntadors:
  • Telecabina de Canillo,
  • Telecabina de El Tarter
  • Telecabina de Soldeu
  • Telecabina Els Pioners (Pas de la Casa)
  • Funicamp
  • Teleesquí de Montmalús
  • Telecadira Xavi

ORDINO ARCALÍS

HIVERN

 • 5 circuits d’esquí de muntanya.
 • Zones habilitades per a la pràctica de raquetes de neu.
 • Accés al telecabina de Tristaina

NATURLAND

HIVERN

 • 3 circuits d’esquí de muntanya.
 • Zones habilitades per a la pràctica de raquetes.

MOUNTAIN PASS – TEMPORADA   150€

FORFET DE DIA                            16,50€

Per què em cal un forfet per a la pràctica d'Esquí de Muntanya i Raquetes dins les estacions d'esquí?

Aquest forfet neix després de la necessitat de voler regular aquesta modalitat a causa a la gran afluència de practicants a les àrees esquiables de les estacions d’esquí. Neix en base a la nova normativa del Govern d’Andorra a través del Reglament regulador dels requisits per a la pràctica d’esports de neu, altres que l’esquí alpí o l’esquí de fons, a les estacions d’esquí (BOPA núm 141 del 02/12/2020) i que permet integrar aquestes disciplines al dret d’ús d’alguns ginys mecànics.

 

Es tracta d’un forfet vàlid a totes les estacions del país: Grandvalira, Ordino Arcalís i Vallnord – Pal Arinsal. També s’hi suma Naturlandia, que aquest any ofereix tres circuits d’esquí de muntanya balisats per primer cop. Només és necessari per dins les àrees esquiables de les estacions d’esquí.

Què inclou aquest forfet?

Podràs veure en aquesta mateixa pàgina tots els accessos i itineraris que inclou. Durant la temporada d’hivern, el forfet Natura dona accés als 24 circuits d’esquí de muntanya marcats per les estacions, a les zones habilitades del domini esquiable per a la pràctica de les raquetes de neu, i a l’ús dels 13 remuntadors designats per les estacions (amb una pujada i una baixada per dia i remuntador).

A l’estiu també tens avantatges i podràs fer ús dels remuntadors indicats per les estacions amb una baixada i pujada per dia i per remuntador. (veure aquí tots)

 

A la vegada, podràs realitzar esquí de muntanya i accedir als circuits marcats per aquesta pràctica o també fer-ho per pista SEMPRE I QUAN es respectin les normes marcades en el reglament.

En el cas de Vallnord - Pal Arinsal, què inclou?

Tan a l’estiu com a l’hivern tindràs accés a diferents serveis de Grandvalira, Ordino Arcalí i Naturlandia. Però en el propi cas de Vallnord – Pal Arinsal, durant l’hivern podràs accedir a 7 circuits de esquí de muntanya i 5 circuits de raquetes de neu. Tindràs accés als següents remuntadors:

  • Telecabina de la Massana (1 pujada i baixada diaria)
  • Telecabina de Els Orriols (1 pujada i baixada diaria)
  • Teleférico de Arinsal Pal (1 pujada i baixada diaria)
  • Telesquí La Tossa
  • Cintes transportadores del Pla de la Cot

 

També tindrem un servei de pisters socorristes de 3 torns: un torn de 7 a 9h, un altre de 9h a 17h i un últim de 17h a 22h. 

 

A l’estiu podràs accedir als següents remuntadors:

 • Telecabina de la Massana (1 pujada i baixada diaria)
 • Teleférico de Arinsal Pal (1 pujada i baixada diaria)

 

Si només vull anar un dia què puc fer?

Existeix un forfet de dia per a aquesta pràctica, que dóna permís per utilitzar els circuits i pistes habilitades a les estacions. A Vallnord – Pal Arinsal els circuits d’esquí de muntanya estan balisats i senyalitzats. El mateix per la pràctica de raquetes de neu. El cost a la nostra estació és de 12€ i podrà adquirir-se directament a les màquines TVM ubicades a l’estació. També donar dret a l’ús del diferents ginys mecànics indicats anteriorment.

Si tinc forfet de temporada d'esquí alpí, puc fer esquí de muntanya?

Els clients que disposin d’un forfet de temporada d’esquí alpí també estaran autoritzats a la pràctica de l’esquí de muntanya i els altres esports de neu a les àrees esquiables, segons correspongui el seu forfet. Per exemple, si disposes del forfet Ski&Bike de Vallnord – Pal Arinsal, ja t’inclou el forfet Natura a la mateixa estació.

En el cas de voler practicar esquí de muntanya o raquetes en una altra estació, podreu adquirir el forfet Natura (de dia o de temporada segons les teves necessitats). Cada estació té un preu diferent del forfet de dia, en funció de les seves tarifes i condicions. Consulteu el preu al web de skiandorra.ad

Quin cost té aquest forfet de temporada?

El forfet Natura de temporada té un cost de 150€ per persona tarifa única). Permet l’accés a la pràctica d’esquí de muntanya i raquetes als circuits senyalitzats i pistes marcades per a la pràctica d’aquesta activitats epsortiva a les estacions de Grandvalira, Ordino Arcalís, Naturlandia i Vallnord – Pal Arinsal. També ofereix accés a remuntadors durant l’hivern i l’estiu (consultar en aquesta pàgina els remuntadors inclosos)

On es pot comprar el forfet natura?

El forfet Natura es pot comprar a través de la pàgina web de Ski Andorra o a través de la pàgina de qualsevol de les estacions. En el procés de venda, es podrà triar el punt de recollida del forfet.

Quins requisits hi ha per adquirir aquest forfet de temporada?

Només cal presentar un document d’identitat al moment d’aquirir el forfet i una fotografia.

Els forfets són personals i intransferibles.

Podeu adquirir l’assegurança mèdica complementària en el moment de fer el pagament del forfet i sempre i quan no s’hagi fet servir.

En cas de pèrdua o robatori del forfet, com he de procedir?

En cas de pèrdua o robatori del forfet, es podrà sol·licitar un duplicat a les oficines de Ski Andorra. Aquest tindrà un cost de 20€.

Em poden sancionar per no portar aquest forfet?

Si estàs realitzant esquí de muntanya o raquetes de neu dins de l’àrea de concessió d’algun d’aquests dominis pots ser sancionats si no acredites la possessió del teu forfet Natura (de dia o de temporada).

 

Aquesta sanció NO serà realitzada per la policia sinó per l’equip de control de cada estació.

Inspecció i control per part de la Policia.

Tal com s’indica al BOPA núm. 141 del 02/12/20, en referència al reglament dels requisits per la a la pràctica dels esports de neu, altres que l’esquí alpí i l’esquí de fons a les estacions d’esquí.

 

Article 7. Inspecció i control

La inspecció i el control de tot el que estableix aquest Reglament són facultat de l’òrgan administratiu competent en matèria de transport per cable i dels agents del Cos de Policia.

 

Article 8. Infraccions i sancions

 1. En cas d’incompliment de qualsevol de les disposicions i les obligacions establertes en aquest Reglament, s’apliquen les disposicions corresponents al règim d’infraccions, responsabilitats i sancions establertes en el títol VI de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable.

 

 1. Alhora, l’incompliment de qualsevol de les disposicions i les obligacions establertes en aquest Reglament comporta que l’empresa explotadora pugui negar l’accés a les pistes i prohibir la utilització de les instal·lacions i la circulació per les pistes, de conformitat amb el que estipula l’article 33.2 de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable.

 

3. Altrament, en el cas que per poder practicar els esports de neu a l’estació d’esquí l’usuari hagi de disposar d’un títol de transport com es defineix a l’article 27 de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable, l’empresa explotadora pot aplicar les disposicions de l’article 30 de la mateixa Llei.

Em cal un forfet de per a la pràctica d'esquí de muntanya fora dels dominis esquiables?

No. El forfet Natura només es necessàri per a la pràctica d’esquí de muntanya dins de les estacions d’esquí. En el cas de la Massana, si vols pots realitzar aquesta pràctica lliurement en altres espais com pot ser el Parc Natural del Comapedrosa, Pic dels Llacs…

És necessari un forfet per creuar l'estació per poder accedir a algun altre itinerari fora del domini esquiable?

Aquelles persones que creuin l’estació sense utilizar els itineraris marcats ni els remuntadors al seu abast per anar a un altre lloc fora del domini esquiable, no será necessari que disposin de forfet (exemple Montmalús i Port del Rat o en el nostre cas, el camí comunal que travessa l’estació i que s’ha de fer seguint respectant les normes de seguretat de les pistes).

Una persona no resident / turista, també necessita un forfet?

Les normes i les lleis són idèntiques per a tots. Una persona no resident o que estigui de vacances al país i vulgui practicar esquí de muntanya o raquetes de neu a Vallnord – Pal Arinsal, també haurà de pagar. En aquest cas, podrà adquirir el forfet de dia que té un cost de 12€.

Si el circuit està tancat per manca de neu, podré pujar per pista?

No hauràs de decidir. Amb aquest forfet podràs accedir a tots els circuits d’esquí de muntanya indicats per les estacions però a la vegada, per les pistes RESPECTANT rigurosament totes les indicacions i reglaments de les estacions. (veure aquí)

 

Serà obligació de l’usuari consultar amb l’estació els itineraris alternatius en cas de tancament dels circuits. En cap cas està permesa la pujada per una pista no habilitada per aquesta pràctica.

On es poden consultar els circuits d'esquí de muntanya?

Aquí podràs consultar els mapes de les estacions:

VALLNORD - PAL ARINSAL

 

GRANDVALIRA

 

ORDINO ARCALÍS

 

NATURLANDIA