maixavalanche

550 riders participen en la Maxiavalanche, la primera cursa BTT de la temporada a Pal Arinsal

L’estació acull més de 3.000 riders, entre participants i aficionats, durant els tres dies de la competició


La Copa del Món UCI i l’arribada de la tercera etapa de La Vuelta a España a finals d’agost seran el punt àlgid de la temporada

El Bike Park de Pal Arinsal ha acollit aquest cap de setmana la Maxiavalanche, una prova que forma part del selecte circuit europeu d’enduro amb sortida massiva: Maxiavalanche Europe Cup. La cita ha comptat amb la participació de 550 riders, provinents de països com França, Espanya i Anglaterra, dels quals un centenar han estat infants. Més de 3.000 riders, entre participants i aficionats, s’han apropat a l’estació per gaudir de l’espectacle durant els tres dies de la cita.

La competició va iniciar-se divendres, amb els entrenaments lliures. Dissabte van tenir lloc el Mega Kid Commencal, on podien participar nens i nenes en les categories U9, U11, U13 i U15, i la Dual Slalom, unes proves en format d’eliminatòria en la qual dos riders baixen a la vegada per dos circuits idèntics que estan en paral·lel. Posteriorment, també dissabte, es van dur a terme els descensos de posicionament de cara a la sortida de les curses de la jornada d’avui, en què s’han disputat les categories de Maxi Elite, E-Maxi (per a bicicletes elèctriques), Maxi Challengers, dones i  Maxi Amateurs.

Les proves han discorregut pel circuit Maxiavalanche, amb sortida al Pic del Cubil i arribada al poble de la Massana, recorrent un total de 900 m de desnivell. El temps ha acompanyat la jornada, que s’ha viscut amb un gran ambient, i ha permès als corredors donar el millor de si mateixos amb descensos plens d’emoció que han deixat imatges espectaculars.

Els resultats de totes les categories es poden consultar a: https://timingzone.com/maxi-avalanche-vallnord-2023/

 

Expectant temporada ciclista a l’estació

La Maxiavalanche ha estat el tret de sortida a la temporada estiuenca a Pal Arinsal, on un dels plats forts és la pràctica de la bicicleta de muntanya. Ha coincidit amb l’obertura del Bike Park, que obrirà els caps de setmana fins al 23 de juny, data a partir de la qual l’horari d’obertura serà diari des de les 10 h del matí a 18.30 h de la tarda fins a l’11 de setembre. A la tardor, a partir del 16 de setembre i fins al final de la temporada, el recinte tornarà a estar disponible només els caps de setmana.

La competició no decaurà durant la temporada. Un dels moments àlgids serà la Copa del Món UCI de MTB que reunirà del 22 al 27 d’agost els millors riders del món de bicicleta de muntanya, mentre que l’endemà, el 28 d’agost, només caldrà desplaçar-se fins a Pal per poder veure l’arribada de la tercera etapa de la Vuelta a España, un dels esdeveniments ciclistes més rellevants en l’àmbit mundial. L’estació també acollirà les Epic Series, del 5 al 8 de juliol, mentre que la Holy Bike Red Bull tancarà la temporada d’estiu del Bike Park de Pal Arinsal del 13 al 15 d’octubre.

El Forfet de Temporada Bike Pass permet gaudir del Bike Park de forma il·limitada durant tot l’estiu, a més d’incloure altres avantatges com l’accés als remuntadors durant la setmana que es disputarà la Copa del Món de BTT o l’ús també il·limitat de qualsevol dels remuntadors operatius durant l’estiu a Grandvalira i Ordino Arcalís.