Vallnord – Pal Arinsal realitza una inversió de 3 milions d’euros per novetats de la temporada 2019-2020

Vallnord – Pal Arinsal realitza una inversió de 3 milions d’euros per novetats de la temporada 2019-2020

L’estació de la Massana es prepara per inaugurar una temporada d’hivern de 135 dies el 30 de novembre del 2019 amb novetats pensades en el client.

Per aquesta temporada d’hivern 2019-2020, en total, Vallnord – Pal Arinsal ha realitzat una inversió de més de tres milions d’euros destinats a la millora de les infraestructures, neu de cultiu, pistes i serveis per al client amb l’objectiu d’impactar directament en la seva experiència a l’estació. EMAP destina 2,2 milions d’euros en aquestes millores, però a la vegada, el Comú de la Massana realitza una aportació directa de 500 mil euros que permetrà ampliar el dipòsit d’aigua ubicat a la Caubella així com la construcció d’un nou dipòsit d’aigua al Coll de la Botella. Aquest any també hi ha una nova inversió de 500 mil euros en unes guixetes calefactades a través d’una empresa privada, entre altres.

Les inversions d’EMAP van destinades a la millora de l’experiència del client i per aquest motiu, l’estació fa una gran aposta en la neu de cultiu. Per oferir una estació amb neu garantida, Vallnord – Pal Arinsal ha col·locat 32 nous canons de neu, dels quals 12 són de baixa pressió. Aquests es distribueixen al sector de Pal, en les pistes de Fontroja, Corpalanca i Camí inferior però també a Arinsal amb la col·locació de canons de baixa pressió a Marrades. En total l’estació ja té 398 canons de neu i una capacitat d’innivació de 1.140 m3 per hora, que correspon a 43 dels 63 quilòmetres, el 68% de l’estació. També ha renovat la flota de dues màquines trepitjaneu, tenint-ne ara un total de 10 màquines que aconsegueixen el total del 100% de les pistes trepitjades.

Pel que fa a les pistes, Vallnord – Pal Arinsal ha ampliat els metres de la pista Camí Inferior, una pista molt estreta però que ara oferirà un total de 12 metres d’amplada, millorant així la seguretat dels esquiadors en aquest tram. A la vegada, s’ha realitzat un nou accés a la pista Devesa, a la zona de Freeride i finalment l’ampliació de la zona debutants de l’Snowpark, aconseguint un aspecte més remodelat, ampliat i còmode, amb una ampliació de 15 metres d’amplada i 200 de llarg.  Les tasques de manteniment realitzades a l’estiu també han permès que amb menys neu, hi hagi més esquí. L’estació ha fet tasques de desbrossament, així com de retirada de pedres.  Pel que fa als miradors, s’han condicionat tres de nous per poder oferir una millor experiència al client i unes millors vistes. La il·luminació i millores del Camí de la Serra durant els 200 metres inicials i 200 metres de finalització del trajecte també ha d’ampliar l’oferta d’accés al restaurant Pla de la Cot durant les nits.

Pel que fa a la seguretat de l’estació, s’han cobert 3 tapissos per tal d’evitar que en dies de nevades quedin coberts i que, per tant, perjudiqui l’obertura d’aquest, a la vegada que s’augmenta la seguretat, ja que es podran evitar caigudes i relliscades. Per millorar la seguretat, també s’han col·locat noves proteccions tipus A amb un suport tipus C al teleesquí de la Serra i al teleesquí de les Coms.

Vallnord – Pal Arinsal disposa actualment de dos centres mèdics amb un total de 21 pisters per 63 kilòmetres, és a dir, 1 pister per cada 3 km, aconseguint ser una de les estacions més segures. Com a les pistes, Vallnord – Pal Arinsal disposa de circuits d’Esquí de Muntanya i raquetes totalment balisats i discriminats, per garantir la seva seguretat i diferenciant al 100% el tipus de usuaris.

Pel que fa a la comoditat del client, amb la inversió efectuada pel Comú de la Massana, l’estació realitzarà la construcció d’un nou dipòsit d’aigua al Coll de la Botella i l’ampliació de l’actual dipòsit que hi ha a la Caubella. També, amb una inversió de 500 mil euros, es col·locaran unes noves guixetes calefactables, oferint als clients una opció més còmoda per a la temporada d’hivern. Per seguir amb la millora del servei i comoditat, l’estació ha ampliat el parking dels Fontanals, oferint un major nombre de places, i ha disposat d’una nova màquina de vending que estarà ubicada al Telecadira del Cubil. En total, l’estació ofereix un total de 7 màquines de vending que permeten aconseguir un servei més ràpid i còmode.

Pel que fa l’àrea digital, també gràcies al nou acord amb Andorra Telecom, s’ha potenciat la xarxa de connectivitat de l’estació amb el servei WIFI. El usuaris connectats a aquesta xarxa podran rebre informació de l’estació sobre l’estat de la neu o els remuntadors. Quant a la plataforma digital, es renova la pàgina web amb un nou domini: vallnordpalarinsal.com, un lloc web més usable i intuïtiu. A la vegada, s’estrena una nova APP que estarà disponible per l’obertura de la temporada d’hivern. La central de reserves també es millora i s’ofereix una millor oferta de paquets, serveis entre altres.

En restauració, es canvia el mobiliari dels restaurants Pla de la Cot i Expresso de la mà d’Estrella Damm, col·laborador de Vallnord – Pal Arinsal.  A la vegada, es proposa nova carta i esmorzars més healthies i finalment, amb l’objectiu de seguir entretenint als més petits, s’oferirà regals en tots els menús infantils.

En medi ambient, Vallnord – Pal Arinsal sempre ha sigut una empresa amb consciencia i responsabilitat. Des de ja fa anys, l’estació realitza sempre la recollida de brossa amb l’equip intern a l’estació i, a la vegada, en tots els esdeveniments que realitza, té en compte l’impacte ambiental. L’objectiu de l’estació és evitar, reduir i en la mesura del possible, compensar tots els actes que es realitzen. En restauració aquesta temporada, a més de que tots els productes siguin locals, es segueix oferint la recollida selectiva i l’eliminació dels monodosi. Així mateix, es una estació solidaria que cada any realitza diferents esdeveniments amb un objectiu benèfic. A l’estiu, va realitzar diferents aportacions solidaries a Amics del Nepal, Assandca, Fundació MSD – Dèficit Múltiple de Sulfactasa i al Centre de la Gavernera. Aquest hivern, la Skimo Solidaria, la Skimo Femení entre altres, són alguns dels esdeveniments solidaris que s’esperen realitzar.

Per acabar, Vallnord – Pal Arinsal és una de les úniques estacions en acollir tres Copes del Món durant un any. Enguany, acollirà la Comapedrosa Andorra, Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF que se celebrarà els propers 25 i 26 de gener. Però no és la única: la Copa del Món de BTT i la Skyrace Comapedrosa són els dos grans esdeveniments de l’any durant l’estiu.