Andorra territori ciclista

ANDORRA CICLISTA

Andorra i el ciclisme van de la mà. Més de 21 port de muntanya donen vida al país i per aquest motiu, és un de les ubicacions preferides dels ciclistes, ja siguin professionals o amateurs. Els Ports d’Arinsal o de Cabús són els nostres preferits però aquests són només dos dels 21 que et podràs trobar a Andorra.

A continació et compartim els ports que podràs trobar a la parròquia de la Massana:

ERTS – ESTACIÓ DE PAL

Distància: 8,4 km

Nivell: Difícil

Desnivell: +560 m

 

La Ruta comença al poble d’Erts, un poble amb molt encant ubica entre La Massana i Arinsal i acaba a l’estació de Pal, a la Caubella.

ERTS – ESTACIÓ D’ARINSAL

Distància: 7 km

Nivell: Difícil

Desnivell: +574 m

 

Amb una mica més de desnivell, aquesta ruta és més curta que la d’ERTS – PAL però és més exigent. En aquesta, passaràs prop de la zona d’entrada al Parc Natural del Comapedrosa i arribaràs fins al sector d’Arinsal, a Comallemple. Un entorn natural idíl·lic.

ERTS – PORT DE CABÚS

Distància: 15,6 km

Nivell: Molt difícil

Desnivell: +962 m

 

És una de les rutes més especials que s’inicia al poble d’Erts i acaba al mític Port de Cabús. Passaràs pel poble de Pal, pel Coll de la Botella i arribaràs a Cabús, un tram natural molt especial. És d’intensitat molt difícil però l’esforç ho mereix.

BEIXALÍS

Distància: 8,7 km

Nivell: Difícil

Desnivell: +594 m

 

Des de la Massana en direcció a Anyós. Aquí comença aquest port. Podràs conèixer el poble d’Anyòs, un quart que conserva la seva bellesa més tradicional. La ruta finalitza a la collada de Beixalís.